Nieuws van Inter Milan

Inter moet het contract van Bastoni nog verlengen

Inter Milan riskeert voor het seizoen 2023/24 vier van hun achterste vijf te wisselen. De mogelijkheid om een team opnieuw op te bouwen zonder de leiders van de verdediging die de club onder Antonio Conte naar hun historische Scudetto hebben geleid, zou een serieuze uitdaging zijn voor Simone Inzaghi. Inter zou het risico kunnen lopen op een andere situatie zoals die waarbij Milan Skriniar besloot de club te verlaten als ze hun contractverlengingsaanbod aan verdediger Alessando Bastoni niet verhoogden.
Volgens de Italiaanse outlet Tuttosport (h/t Daily Mail) heeft Inter nog geen overeenstemming bereikt met de Italiaanse international over een nieuwe deal. Bastoni zou in de zomer van 2024 als free agent kunnen vertrekken. De Nerazzurri willen niet afwachten en zullen volgens de krant direct aan de slag gaan om de gesprekken met Bastoni kort na die met Calhanoglu vooruit te helpen.
De voormalige verdediger van Parma en Atalanta heeft in het verleden zijn toewijding aan de Nerazzurri getoond en van zijn kant voelt hij nog steeds dat hij in ieder geval in de nabije toekomst gelukkig is in een Inter-shirt. Gevraagd naar zijn toekomst, antwoordde de Bastoni: “Ik ben hier gelukkig, mijn familie en ik doen het goed, en voorlopig ben ik hier gelukkig.”
Bastoni wil een icoon worden van Inter, een team waar hij fan van is, maar zijn looneisen van ongeveer 5 miljoen euro per jaar zijn nog niet geaccepteerd. Tuttosport suggereert dat, als de Nerazzurri geen push doen door hun bod te verhogen, het risico bestaat dat de speler twijfelachtiger wordt over zijn situatie terwijl de gesprekken voortslepen.
Bastoni is een zeer goede speler en we kunnen niet verwachten dat Inter hem deze zomer voor peanuts verkoopt als ze die beslissing nemen. Er moet echter een tijd komen dat we op de juiste manier besteden aan een ondertekening van wereldklasse. Er is nog meer werk aan de winkel in de gesprekken tussen Inter en Bastoni, meldt de Gazzetta.
Omdat het er niet in is geslaagd Skriniar vast te binden, zou je verwachten dat Inter de grenzen verlegt om ervoor te zorgen dat Bastoni blijft. Als Nerazzurri-fan uit zijn jeugd is de 23-jarige misschien ook bereid om een compromis uit te werken. Daarom ben ik niet al te optimistisch over de kansen van Tottenham Hotspur om de Italiaan in de zomer te pakken te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *