Nieuws van Inter Milan

Spurs heeft mogelijk de handtekening van Inter Milan Marcelo Brozovic nodig

Tottenham Hotspur zal naar verluidt de strijd aangaan met Barcelona om de handtekening van Inter Milan-middenvelder Marcelo Brozovic. De Kroatische middenvelder lijkt uit de gratie te zijn geraakt bij zijn club en speelde dit seizoen slechts 639 minuten competitievoetbal vanwege een blessure, waarbij Nicolo Barella, Hakan Calhanoglu en Henrik Mkhitaryan allemaal de voorkeur hadden bij afwezigheid van de 30-jarige.
Spurs zou de baldadige verdediger Japhet Tanganga kunnen aanbieden in ruil voor de Kroatische middenvelder, die zijn plaats in San Siro is kwijtgeraakt. Brozovic kampte dit seizoen met hamstring- en kuitblessures, waardoor hij tien competitiewedstrijden moest missen. Hij is sinds 18 september niet meer gestart voor Inter Milan in de Serie A na een verlies tegen Udinese.
Spurs-baas Antonio Conte mag meer dan 200 miljoen pond uitgeven sinds hij 15 maanden geleden de leiding nam. In die tijd zijn er 12 nieuwe spelers bij de club gekomen, waaronder twee centrale middenvelders in Rodrigo Bentancur en Yves Bissouma. Conte is naar verluidt op zoek naar versterking van zijn opties op het middenveld en hij heeft de 30-jarige verdedigende middenvelder geïdentificeerd als een potentieel doelwit.
Conte heeft nog maar een contract tot het einde van het huidige seizoen bij de Noord-Londense club, maar als hij zijn verblijf zou verlengen, zou hij graag herenigen met Brozovic. De toekomst van Conte zelf hangt echter nog in de lucht, met de Italiaan die nog geen overeenstemming moet bereiken over een nieuw contract bij Spurs, waarbij zijn huidige contract eind juni afloopt.
Inter Milan verlengde het aflopende contract van Brozovic pas in maart 2022, dat nu loopt tot 2026. Ze zouden de 30-jarige Serie A-troef kunnen verkopen als er geschikte aanbiedingen komen. Brozovic is tot nu toe een groot deel van het seizoen uitgeschakeld, wat betekent dat er een nieuw eerste keus-trio is ontstaan in de vorm van Hakan Calhanoglu, Nicolo Barella en Mkhitaryan. Hij is beperkt tot slechts zeven starts in de Serie A en wordt nu door coach Simone Inzaghi als ‘wegwerpbaar’ beschouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *